Cordia Forum
http://www.cordiapower.com/forum/

4G62T PROBLEMS
http://www.cordiapower.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=21169
Page 1 of 1

Author:  fernandothecarguy [ Sat 08 Apr 2017, 7:56 pm ]
Post subject:  4G62T PROBLEMS

after i had smoke poring out of exhaust
had valve stem seals replaced after 6 months second time round
only cheap crap from ebay so managed to replace them with good ones.
prior to removing seals i had to remove cam,dissy,timing belt etc.
anyway managed to clamp belt so i wouldn't need to fix timing.
having to pull timing cover is pain so i did what i could to prevent that.
put cam same way i took out and dissy.
started car car running rough adjust dissy stalls,if accelerate it stalls.
only starts if i turn dissy all the way towards inlet manifold if i put it
half way it stalls.
it runs rich i think that's reason why it stalls.
thought maybe the timing belt moved so took timing cover off
checked timing was fine.
thought maybe tps needs adjusting voltage is good .
i have no idea what hell going on feel like taking car to tip
i thought maybe i bent valve so i have check compression on all 4's 125psi as well as spark good.
any help please

Author:  Bitza [ Sat 08 Apr 2017, 11:41 pm ]
Post subject:  Re: 4G62T PROBLEMS

Your dizzy is out by one tooth........make sure it points to 30 -35 on clock.

Author:  fernandothecarguy [ Sun 09 Apr 2017, 12:01 am ]
Post subject:  Re: 4G62T PROBLEMS

i have tried mate if i change it just a tooth will only turn over will not start.
is flooding cause i remove injector plugs crank it and them starts.
after it runs i put plugs back in try to accelerate and is like stalls or make a air escape sound them dies.been thinking about it all day my son has no idea .
thought maybe could be fuel regulator faulty can cause fuel build up in inlet manifold making it flood.
was going to get mobile mechanic to have a look
but they charge 100 just to come to house ,them his gonna scratch his head like my son saying car too old tech need old mechanic.
was hoping to find someone like you in sydney to get job done i will pay no problems .
after this ordeal im sick of car now :(

Author:  Bitza [ Sun 09 Apr 2017, 12:35 am ]
Post subject:  Re: 4G62T PROBLEMS

What's the error checker saying?

Do you have any codes?

Author:  fernandothecarguy [ Sun 09 Apr 2017, 1:55 am ]
Post subject:  Re: 4G62T PROBLEMS

good news Andrew is correct dizzy was out by a tooth.
i tried a few times and got it :D
thank you Andrew

Author:  fernandothecarguy [ Sun 09 Apr 2017, 3:32 pm ]
Post subject:  Re: 4G62T PROBLEMS

took it for drive it has some blue smoke coming out when car hot @ idle but not much like before.
it doesn't smoke while i drive.
im thinking maybe oil left in afm from before.
the only thing i find odd is once i accelerate to 1500rpm and stop ,revs come down slow to 1100rpm
then straight down to 900rpm it doesn't come down slow.
im thinking possible the pink and black thing attached to vacuum and dizzy.
i got black side to dizzy and pink to manifold.

Author:  Bitza [ Sun 09 Apr 2017, 6:41 pm ]
Post subject:  Re: 4G62T PROBLEMS

The one way valve is correct, the idle dropping sounds normal to me, as the ECU needs to see the idle switch in the idle speed controller, if you have no position code error it wont be a problem.

Author:  fernandothecarguy [ Sun 09 Apr 2017, 6:59 pm ]
Post subject:  Re: 4G62T PROBLEMS

i had 3 & 6 flashs before once i got engine running good i adjusted tps & isc them i reset ecu.
i also used timing light made the dot on the pully in line with T on timing case.
so far so good no error codes.
should get me to work and back.
also will make my wife happy she gets her car back.
wow what a shit weekend i had
i never driven cordia where revs just drops instantly .
normally drops gradually but if you say that's normal.
the other thing i noticed is factory boost gauge stays 1/2 way when im driving.
normally stays down only goes up when i give it.

Author:  Bitza [ Sun 09 Apr 2017, 7:10 pm ]
Post subject:  Re: 4G62T PROBLEMS

Your engine needs more timing, don't align the timing mark with the "T" on the timing light, move it to approx 10 degrees before top dead centre......this will increase the engine idle a little and improve idle.

With the boost gauge you have the map sensor in the wrong port on the throttle body, move them over until the boost gauge remains in the lower position.

Author:  fernandothecarguy [ Sun 09 Apr 2017, 7:13 pm ]
Post subject:  Re: 4G62T PROBLEMS

ok will do that

Author:  fernandothecarguy [ Sun 09 Apr 2017, 7:17 pm ]
Post subject:  Re: 4G62T PROBLEMS

i got a spare dash mat are you interested?
i can post to you the least i can do for the help
is brand new got given as present .
your right i put boost line in different port i thought is only vacuum :lol:

Author:  Bitza [ Sun 09 Apr 2017, 7:18 pm ]
Post subject:  Re: 4G62T PROBLEMS

No thanks, I have two already, help is free, you are doing the work. :)

Author:  fernandothecarguy [ Sun 09 Apr 2017, 7:25 pm ]
Post subject:  Re: 4G62T PROBLEMS

thanks mate really appreciate what your doing.
this forum should be proud having someone like you here.
if there's anything you need jut let me know.
thank you

Author:  GORAN [ Fri 12 May 2017, 8:00 pm ]
Post subject:  Re: 4G62T PROBLEMS

Bitza is part of the furniture around here :)

I still love old 4g62 engines.

Page 1 of 1 All times are UTC + 10 hours [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/